La Penya EL CUC

El CUC comença oficialment com a club esportiu allà a l'any 1996, encara que abans ja organitzava eixides per al grup d'una vintena d'amics que compartien la mateixa afició i modalitat, en aquells temps "novedosa", el ciclisme de muntanya.

Al poc de temps la penya va anar evolucionant. Amb l'empenta i dedicació dels seus membres, organitzà diferents alternatives de rutes, elaborant un calendari per a què els seus membres pogueren consultar i assabentar-se de la programació anual de les rutes de la penya. També es tenien en compte qüestions com la seguretat: portar un botiquí per a primers auxilis, així com la comunicació amb aparells de ràdio entre el cap i la cua per tal de què ningú es poguera perdre a les rutes. Estes mesures vingueren implementades principalment entre d'altres coses donat a l'augment considerable de membres que anava tenint la penya en el transcurs del temps.

El CUC és una associació esportiva integrada, a hores d'ara, per vora 150 membres. De fet, és una de les penyes ciclistes més nombroses de la Comunitat Valenciana, i en la seua modalitat, de les més nombroses a nivell nacional.

El nom de la penya prové de la similitud amb un cuc, l'animal invertebrat que té forma allargada. Per la característica de la forma allargada que es produïa el fet d'anar un d'arrere de l'altre en formació en les rutes, motivà el rebre la penya el nom d'EL CUC. 

L'imatge corporativa de la penya als seus inicis mostrava un cuc amb una bicicleta per la muntanya. Era molt colorista i amb estil de dibuix a mà.

No va ser fins l'any 2006 quan es crea el nou logotip. Este amb formes més cubistes, passà a donar-li més senzillesa d'impressió i reproducció en qualsevol format, donant una imatge més seriosa a l'entitat sense perdre la simpatia que representa l'animalet que porta el nom de la nostra penya. 

Les activitats de la penya es centren en la pràctica de l'esport de la bicicleta de muntanya (MTB "Mountain Bike"), anomenada també BTT (bicicleta tot terreny).

La penya "El CUC" porta any rere any celebrant la ja tradicional "Trobada BTT" a l'Alcúdia. Un desplegament pels termes de varies localitats i amb participants de tot arreu de l'àmbit nacional, fan de la Trobada una de les marxes populars consolidades dins del calendari de la Federació Valenciana de Ciclisme.

La penya, a més de programar totes les eixides de l'any amb informació de l'altimetria, dificultat, etc., organitza tota una sèrie d'activitats com: rutes de llarga distància, eixides combinades amb autobús, proves d'orientació, proves de contrarellotge, descens, etc.

Amés a més de gaudir de l'esport de la bicicleta de muntanya, la penya EL CUC promou i recolza l'ús general de la bicicleta, així com fomenta el respecte per la natura i el medi ambient.
A nivell local, la penya EL CUC ajuda tots els anys activament a l'Ajuntament de l'Alcúdia en l'organització del dia de la bici i del dia de l'arbre. També s'està treballant per promoure i organitzar assíduament activitats de neteja i repoblació forestal.

Encara que la seu oficial es troba a l'Alcúdia, la nostra penya té membres de tot arreu de la Comunitat Valenciana.

La penya EL CUC fa les seues eixides habitualment els dissabtes. Depenent dels canvis d'horari estacional, normalment són a les 7:30, 8 o 8:30 del matí. Els llocs d'eixida s'alternen des de varies poblacions depenent de la ruta a fer.

Donat a la dificultat tant física com tècnica de la ruta, cal assabentar-se prèviament del nivell que tenim en eixe moment per assegurar-nos si la podrem fer o no. 

Tota la informació de les rutes la podrem trobar a la web oficial de la penya: www.penyaelcuc.com

La penya ELCUC convida a què qualsevol que estiga interessat/da en practicar este esport, no dubte en parlar amb nosaltres per tal d'assessorar-se sobre el tipus, diversitat i qualitats de l'equipament que li puga fer falta, així com de l'adequació de la bici que puga necessitar.